dijous, 21 de desembre de 2017

P3 PROJECTE ELS DINOSAURES

TRIANT EL NOM DE LA CLASSE

ABANS DE COMENÇAR EL PROJECTE, HAVÍEM D' ESCOLLIR  QUIN VOLÍEM QUE FOS EL NOM DE LA CLASSE . 

PRIMER, VAM FER ENTRE TOTS  UNA LLISTA LLARGA DE NOMS D’ANIMALS. DESPRÉS, VAM ESTAR UNS DIES MIRANT IMATGES I PARLANT DELS ANIMALS QUE HAVIEN SORTIT. FINS QUE VAM FER UNA PRIMERA VOTACIÓ UTILITZANT PECES DE LEGO. FINALMENT, VAM FER UNA SEGONA VOLTA, PER ESCOLLIR UN ÚNIC NOM D’ENTRE ELS CINC FINALISTES. AQUESTA OCASIÓ VAM FER SERVIR GOMETS.

DESPRÉS D’AQUESTA PRIMERA LLIÇÓ PER CONÈIXER COM ESCOLLIR UNA COSA ENTRE MOLTS I APRENDRE A ACCEPTAR EL RESULTAT ALGUNS ESTAVEN MOLT CONTENTS I D’ALTRES POTSER NO TANT…JA TENÍEM EL NOM DE LA CLASSE!! 

VAL A DIR, QUE REALMENT VAN TRIGAR MOLT POC A ESTAR TOTS ENCANTATS DE SER…
LA CLASSE DELS DINOSAURES!

COMENCEM EL PROJECTE DELS DINOSAURES!

VAM COMENÇAR PARLANT SOBRE EL QUE JA SABÍEM DELS DINOSAURES I ENS VA SORTIR UNA LLISTA FORÇA LLARGA:
-          QUE TENEN OSSOS
-          QUE FAN ARRRGGGHH!!
-          QUE FAN POR
-          QUE SOM LA CLASSE DELS DINOSAURES
-          QUE ELS DINOSAURES VIUEN A LA GRANJA
-          QUE VIUEN A L’AIGUA
-          QUE DE VEGADES SÓN GRANS I DE VEGADES SÓN PETITS
-          QUE MENGEN HERBA, PEIXOS, PALS, OVELLES, PEDRES, RAÏM
-       QUE POTSER MENGEN TAMBÉ NENS, PÈSOLS, FULLES
-          QUE HI HA UN DINOSAURE QUE ES DIU DIPLODOCUS
-          QUE TENEN  PANXA, UNA CUA MOLT  LLARGA, MOLTES POTES
-          QUE TIREN PEDRES AMB LA BOCA
-          QUE AGAFEN PALS I ELS LLENCEN...

ARA ENS VENIEN PER DAVANT  UNS DIES DE MOLTA FEINA D’INVESTIGACIÓ PER COMPROVAR TOT AIXÒ I APRENDRE MOLTES COSES DELS DINOSAURES. 
PERÒ... ON PODÍEM TROBAR TOTA AQUESTA INFORMACIÓ?  JA TENIEN MOLTES IDEES: A LA PANTALLA, A L’ORDINADOR, ALS DIBUIXOS, A L’ESCOLA, A LES PEL·LÍCULES, ALS JOCS, ALS CONTES.... 
AIXÍ VA SER COM SE’NS VA OMPLIR LA CLASSE DE DINOSAURES DE JOGUINA, DE CONTES, DE DIBUIXOS, D’OUS DE DINOSAURE, D’ESQUELETS... PERÒ, SOBRETOT, DE MOLTES AVENTURES I GANES D’APRENDRE!


ELS OUS DE LA REX
UN DIA VAM TROBAR PETJADES DE DINOSAURE AL PATI. 
QUIN MISTERI! QUÈ VOLIA DIR?  LES VAM SEGUIR I... SABEU QUÈ VAM  TROBAR? UN NIU AMB OUS DE DINOSAURE! MÉS TARD, VAM DESCOBRIR QUE EREN DE LA REX, LA NOSTRA PETITA AMIGA TIRANOSAURE DE LA CLASSE, RESULTA QUE ELS HAVIA PERDUT. VA ESTAR MOLT CONTENTA I ENS VA EXPLICAR QUE MOLT AVIAT, D’UN DELS SEUS OUS, NAIXERIA UN PETIT DINOSAURE. AH! AIXÍ QUE ELS DINOSAURES NAIXIEN DELS OUS! COM ELS POLLETS, ELS OCELLS, ELS PEIXOS, ELS INSECTES, ELS RÈPTILS... VA SER MOLT EMOCIONANT VEURE COM S’ANAVA ESQUERDANT LA CLOSCA DE L’OU I EL PETIT DINOSAURE S’ANAVA FENT GRAN, FINS QUE VA NÉIXER. JA TENÍEM UN NOU AMIC A LA CLASSE!


CAMINANT COM ELS DINOSAURES
UN DIA VAM SORTIR AL PATÍ I VAM FER UN JOC ON HAVÍEM DE CAMINAR COM ELS DIFERENTS DINOSAURES. ARA SABEM QUE ALGUNS, COM EL DIPLODOCUS, CAMINAVEN AMB QUATRE POTES I D’ALTRES, COM EL TIRANOSAURE REX, AMB DUES. TAMBÉ QUE ELS QUE RÈPTILS VOLADORS, VAN VIURE AMB ELS DINOSAURES, PERÒ NO EREN DINOSAURES.


QUANT MESURA UN DIPLODOCUS?
EN UN LLIBRE QUE TENIM A LA CLASSE DEIA QUE UN DIPLODOCUS FEIA UNS 25 METRES, PERÒ NO SABÍEM COM ÉS DE LLARG  FER "25 METRES"... 
LA SANDRA ENS VA EXPLICAR QUE ERA MÉS O MENYS COM SI TOTS ELS NENS I LES NENES DE LA CLASSE ENS ESTIRÉSSIM AL TERRA FENT UNA MENA DE CUC MOLT LLARG. AIXÍ QUE VAM SORTIR AL PATI A FER-HO I VAM COMPROVAR COM N'ERA DE LLARG UN DIPLODOCUS! 


QUÈ MENJAVEN?
HEM APRÈS, TOT PRACTICANT LA CLASSIFICACIÓ, QUE ALGUNS DINOSAURES MENJAVEN ANIMALS, SOBRETOT ALTRES DINOSAURES, RÈPTILS, INSECTES… I, EN CANVI, ALGUNS DINOSAURES NOMÉS MENJAVEN PLANTES. TAMBÉ HEM APRÈS QUE  NO MENJAVEN: ENTREPANS, LLEONS, NENS, RAÏM…


LA PORTA DE LA CLASSE 
EL PARE DE LA NOSTRA COMPANYA DIANA ENS VA VENIR A DIBUIXAR UN DIPLODOCUS PER DECORAR LA PORTA DE LA  CLASSE DE P3. HO VA FER AMB L'AJUDA DE TOTS NOSALTRES QUE LI ANAVEN DIENT LES PARTS DEL COS DELS DINOSAURES. QUAN EL DIBUIX VA ESTAR ACABAT, NOSALTRES EL VAM PINTAR PER DINS AMB ESPONGES. VA QUEDAR PRECIÓS! MOLTES GRÀCIES JOAN! 
UN ALTRE DIA VAM PUNXAR EL DIBUIX D'UN OU DE DINOSAURE I TAMBÉ ENS VAM FER FOTOGRAFIES FENT "CARA DE DINOSAURE". QUINA SORPRESA QUAN VAM VEURE LA PORTA DE LA CLASSE AMB EL DIPLODOCUS QUE VAM FER ENTRE TOTS I CADASCUN DE NOSALTRES SORTINT D'UN OU! 
SABEU UNA COSA? 
AQUEST PRIMER TRIMESTRE D'ESCOLA HEM APRÈS TANTES COSES DELS DINOSAURES I ELS HEM ESTIMAT TANT QUE ENS HEM ACABAT CONVERTINT EN PETITS DINOSAURES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada