dijous, 21 de desembre de 2017

P4 PROJECTE ELS DRACS

CADA NOU CURS, ELS NENS I LES NENES D' EDUCACIÓ INFANTIL TENEN UNA PRIMERA ACTIVITAT IMPORTANT A FER: ESCOLLIR EL NOM DE LA SEVA CLASSE.
PER ESCOLLIR EL NOM, HAN D' APRENDRE A ACCEPTAR EL DESIG DE LA MAJORIA DELS COMPANYS I COMPANYES.  COMENCEM FENT  UNA PLUJA D' IDEES I DESPRÉS ES VAN ESCOLLINT I VOTANT LES DIFERENTS PROPOSTES FINS A QUEDAR ESCOLLIT EL MÉS VOTAT I ACCEPTAT PER TOTHOM.
AQUEST CURS 2017-2018  HA ESTAT  
ELS DRACSUN BON DIA A LA CLASSE VA ARRIBAR UN PETIT DRAC DE PELUIX. ENTRE TOTS  VÀREM DECIDIR QUE EL CUIDARÍEM.  SEGUR QUE ENS AJUDARIA A CONÈIXER MILLOR MOLTES COSES DELS DRACS!   NECESSITAVA UN NOM. EN NO DESCOBRIR SI ERA  UN DRAC NEN O UN DRAC NENA VÀREM  DECIDIR ESCOLLIR UN NOM QUE ENS AGRADES MOLT. US PRESENTEM A LA  NOSTRA MASCOTA "LULI".AMB EL NOSTRE DRAGONET  "LULI" HEM ANAT OMPLINT EL RACÓ DELS DRACS DE P4: CONTES, DIBUIXOS, BARRETS, NINOS...TAMBÉ HEM APRÈS UNA CANÇÓ D'UN DRAC FEROTGE. 
CANTANT I CANTANT, HEM COMENÇAT A DIBUIXAR EL NOSTRE PRIMER DRAC. PRIMERAMENT, ENTRE TOTS, A LA PISSARRA DIGITAL I A LA PISSARRA DE GUIX.
FINALMENT ENS HEM ANIMAT A DIBUIXAR CADASCÚ UN DRAC AL NOSTRE FULL.
ENS HA QUEDAT BEN FEROTGE!TOTHOM SAP QUE EL DRAC MÉS FAMÓS A CATALUNYA ÉS EL DRAC DE SANT JORDI. AH! I TAMBÉ SABEM QUE HI HA DRACS QUE VIUEN A COVES SOTA L'AIGUA COM EL NOSTRE DRAC DE BANYOLES. TOTS DOS SÓN MOLT FEROTGES!

BUSCANT COSES DE  DRACS,  HEM DESCOBERT QUE NO TOTS ELS DRACS SÓN FEROTGES I DOLENTS. TAMBÉ HI HA HISTÒRIES DE DRACS BONS. PER EXEMPLE,  LA DELS 4 DRACS DE LA XINA.ARA SABEM QUE ELS DRACS NO SÓN ANIMALS REALS. SÓN PERSONATGES IMAGINATS PER EXPLICAR CONTES I HISTÒRIES. 
QUAN SE'LS VAN IMAGINAR, FA MOLTÍSSIMS ANYS, SEGURAMENT VAN PENSAR EN ELS DINOSAURES MÉS GEGANTS  I POTSER TAMBÉ EN LES SARGANTANES QUE ESTAN SEMPRE AL SOL PER AGAFAR ENERGIA. PER AIXÒ TENEN ESCATES, PUNXES, ALES, PODEN TREURE FOC, TENEN MOLTA GANA ...

LES ESCATES DELS DRACS SÓN LÍNIES CORBES I LES PUNXES DE L'ESQUENA I DE LA CUA   SEMBLEN TRIANGLES.JA SABEM COM ÉS UN DRAC PER FORA  PERÒ... I PER DINS? 
SEGUR QUE TENEN ESQUELET COM NOSALTRES! 
PARLEM DEL CRANI, DELS OSSOS, DE LA COLUMNA VERTEBRAL...


ELS DRACS NEIXEN D' UN OU COM ALTRES ANIMALS.  PERÒ ÉS UN OU ESPECIAL. POT SER DE COLOR, BRILLANT I, FINS I TOT, FER LLUM.BUSCANT, BUSCANT, HEM DESCOBERT QUE HI HA DRACS DE VERITAT: EL DRAC DE KOMODO I EN DRACO. SI ENS PREGUNTEU SEGUR QUE US DESCOBRIREM MOLTES COSES D'AQUESTS ANIMALS ESPECIALS.DESPRÉS DE TANTA INVESTIGACIÓ, VA ARRIBAR EL MOMENT DE FER UN MURAL PER DECORAR LA NOSTRA PORTA DE P4.
PRIMER HEM PINTAT UN FULL BLANC BEN GRAN ENTRE TOTS  FENT SERVIR TÉMPERA DE COLORS, AIGUA  I ... UNA BROTXA D' AFAITAR !
DESPRÉS HEM ESTAMPAT LA NOSTRA MÀ BEN PINTADA AMB TÉMPERA DE COLOR VERD I HEM ACABAT TRANSFORMANT-LA EN UN DRAGONET QUE VOLA, VOLANT HA ARRIBAT AL MURAL DE LA PORTA.

FINALMENT, VA ARRIBAR EL GRAN DIA. PER FI FARÍEM UNA VISITA A LA CASA DEL DRAC DE BARCELONA I TOTS ELS SEUS COMPANYS I COMPANYES  DE LA FESTA MAJOR. 
DIVENDRES 15 DE DESEMBRE, ELS DRACS DE P4 HEM SORTIT DE L'ESCOLA PER ANAR A  LA CASA DELS ENTREMESOS!
HA ESTAT UNA SORTIDA ESPECTACULAR. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I HEM DESCOBERT MOLTES COSES DEL DRAC, DE LA VÍBRIA, DE LA TARASCA... I TAMBÉ  DELS CAPGROSSOS, DELS GEGANTS, DE LA CUCANYA... 
UF! QUANTA INFORMACIÓ!
EL CAVALLER HOSTALRIC I LA CAVALLERA SABASTIDA ENS HAN DIT QUE US CONVIDEN A VISITAR LA CASA. AIXÍ PODREU GAUDIR TAMBÉ DE TOT EL QUE HEM VIST AVUI.
BONES  FESTES !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada