diumenge, 6 de maig de 2018

P3 SORTIDA A LA GRANJA DE CAN COLL

ELS DINOSAURES HEM ANAT A D'EXCURSIÓ A LA GRANJA DE CAN COLL, A COLLSEROLA. 

NOMÉS ARRIBAR ENS HA VINGUT A REBRE EL JOAN. A PARTIR D'ALESHORES, ELL HA ESTAT EL NOSTRE GUIA PER TOTA LA GRANJA. ENS HA EXPLICAT QUE DONARÍEM DE MENJAR A ALGUNS ANIMALS, PERÒ ABANS CALIA QUE L'AJUDÉSSIM A "CUINAR-LO".

PRIMER DE TOT, HEM ANAT A PREPARAR UNA FARINA ESPECIAL FETA DE BLAT, BLAT DE MORO I CIVADA. EL JOAN ENS HA ENSENYAT COM ERA CADA GRA I DESPRÉS ELS HEM POSAT EN UNA MÀQUINA TRITURADORA I L'HEM AJUDAT A MOLDRE'LS. ENS HEM HAGUT DE POSAR UNES ULLERES ESPECIALS I ESTÀVEM MOLT GUAPOS!JA TENÍEM LA FARINA PREPARADA PER A LA SOMERA, LA VACA I LES GALLINES. TOT SEGUIT, HEM ANAT FINS A UN PETIT CAMP ON HEM COLLIT FULLES DE COL PER ALS ÀNECS I LES GALLINES. JA TENÍEM TOTA LA TECA A PUNT! ARA SÍ, PODÍEM ANAR A VEURE I DONAR DE MENJAR ELS ANIMALS.

PRIMERA PARADA, ELS ÀNECS MUTS. AQUESTS SÓN UNS ÀNECS QUE NO CRIDEN, NOMÉS ESBUFEGUEN. ABANS HEM PELAT LES FULLES DE COL, PERQUÈ ALS ÀNECS NOMÉS ELS AGRADA EL TRONXO.DESPRÉS HEM ANAT A DONAR FARINA A LA "MUGUERA", UNA SOMERA MOLT BONICA QUE ENS FEIA PESSIGOLLES A LES MANS QUAN LI DONÀVEM EL MENJAR.AL COSTAT HI HAVIA UNA TRUJA MOLT GROSSA, L'HEM POGUT MIRAR PERÒ ELLA JA TENIA EL SEU MENJAR I NO HA CALGUT DONAR-LI RES.A LA VACA LI HA DONAT DE MENJAR EL JOAN, PERQUÈ S'HAVIA DE VIGILAR AMB LES BANYES QUE ENS PODIEN FER MAL SENSE VOLER.


TOT SEGUIT, CAP A LES GALLINES I ELS GALLS. HEM ENTRAT AL CORRAL I ELS ANÀVEM TIRANT TROSSETS DE FULLA DE COL I TAMBÉ ELS HEM DEIXAT MUNTANYETES DE FARINA PER A QUE PIQUESSIN. TENIEN MOLTA GANA! EN UN TANCAT DEL CORRAL HI HAVIA UN GALL DINDI QUE ENS MIRAVA MOLT SERIÓS. I EN UN RACONET DEL TANCAT UNA PILA D'OUS.COM SEMPRE, SEGUINT AL NOSTRE GUIA, HEM TORNAT A LA MASIA, ON EN UNA ESTANÇA HI HAVIA UNS POLLETS I UNA INCUBADORA D'OUS. EL JOAN ENS HA EXPLICAT COM NAIXIEN ELS POLLETS AMB L'ESCALFOR DE LES SEVES MARES, LES GALLINES. I COM TAMBÉ HO PODIEN FER EN UNA INCUBADORA QUE ELS DONAVA LA MATEIXA ESCALFOR QUE LA MARE. ENS HA EXPLICAT QUE ELS POLLETS TRIGUEN 21 DIES A SORTIR DE L'OU I HA AGAFAT UN OU RECENT POST I HA ESCRIT A LA CLOSCA "DINOSAURES", LA DATA D'AVUI I LA DATA EN QUE NAIXERÀ, EL 25 DE MAIG. ENS HA DIT QUE SERÀ EL NOSTRE POLLET I QUE ENS N'ENVIARÀ UN FOTO QUAN NEIXI!FINALMENT, HEM ANAT A VEURE ELS CONILLS. ENS HEM ASSEGUT EN CERCLE I EL JOAN ENS HA PORTAT EL "CARA BRUTA" I LA "CANYELLA" I ELS HA POSAT AL MIG DE LA ROTLLANA. ELS HEM POGUT TOCAR I ACARONAR... EREN TAN BONICS I SUAUS!AIXÒ DE FER DE GRANGERS OBRE MOLT LA GANA, AIXÍ QUE HEM A ANAT A MENJAR-NOS L'ENTREPÀ SOTA COBERT PERQUÈ QUEIEN QUATRE GOTES. EN ACABAR HEM POGUT JUGAR UNA MIQUETA I DE SEGUIDA S'HA FET L'HORA D'ANAR A BUSCAR L'AUTOCAR PER TORNAR CAP A L'ESCOLA.ESTÀVEM MOLT CONTENTS I ALGUNS ENS HEM ADORMIT... I ÉS QUE HA ESTAT UN DIA MOLT EMOCIONANT!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada